BUKOVNIŠKO JEZERO


BUKOVNIŠKO JEZERO IN OKOLICA

 

Najbolj priljubljena turistična  točka občine Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico. Bukovniško jezero je akumulacijsko jezero, leži na površini 8 ha. Jezero obdaja gozd, ki nudi obiskovalcem prijetno senco in poleg ribolova tudi možnost za počitek, sprehode, kampiranje, piknike, športne aktivnosti, ter veliko gobarskih užitkov.

 

V neposredni bližini jezera stoji kapelica Svetega Vida ter Vidov izvir. Pravijo, da ima voda iz tega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. V kolikor obiščete izvir, se  morate obvezno umiti, da boste zagledali vse lepote v vaši bližini.

 

V okolici kapele Svetega Vida in Vidovega izvira so najdene številne energetske točke blagodejnega in zdravilnega zemeljskega sevanja, ki izboljšajo počutje in zdravje ljudi. Izmerjenih in označenih je 26 takih točk. Obiskovalci se v tem območju sprostijo in si naberejo novih moči.

 

Okolica Bukovniškega jezera je idealna, da preizkusite vaše športne ter pustolovske sposobnosti tako individualno ali v Pustolovskem parku, ki je popoln kraj za oddih, sprostitev in zabavo. Leži v prečudovitem gozdu okrog Bukovniškega jezera. V neokrnjeni naravi lahko obiskovalci preizkusite svoje zmogljivosti na 58 elementih. Plezalne poti so prilagojene glede na starost in zmogljivost ter so zato primerne tako za najmlajše kot za najstarejše.

 

V mesecu juniju, prvi vikend po 15., ko goduje Sv.Vid, se na Bukovniškem jezeru vrstijo številne prireditve (Kolesarski maraton, Tek okoli Bukovniškega jezera, Ribiško tekmovanje, Domača tržnica, Glasbena prireditev v soboto zvečer..), in v nedeljoVidovo »proščenje«, ko nas obišče nekaj tisoč obiskovalcev in romarjev.

 

Pri vsem tem seveda ne smemo pozabiti na naše kulinarične posebnosti in odlična vina naših vinogradnikov.

Kontakt

Zavod za okolje in turizem  Dobrovnik
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik
Email: turizem@dobrovnik.si

Telefon: 386 41 349 927

Panorama

Povezave