OBČINA DOBROVNIK


OBČINA DOBROVNIK         leži na območju, kjer je nekoč bilo Panonsko morje.
Razprostira se na 31 km2. Zajema tri naselja in sicer Strehovci, Žitkovci in Dobrovnik. Slednja dva ležita na narodnostno mešanem območju,  kjer je večji del prebivalstva pripadnikov madžarske narodnosti. Vas Strehovci leži izven dvojezičnega območja. V občini deluje Dvojezična osnovna šola, imamo tudi vrtec. V Dobrovniku poleg Slovencev in Madžarov živi še manjša romska skupnost, vsi prebivalci pa živijo v medsebojnem spoštovanju in strpnosti. Na severozahodnem delu občine se razprostirajo dobrovniško - strehovske gorice posejane z vinogradi in sadovnjaki,  med katerima ležijo obširni gozdovi s čudovitim akumulacijskim jezerom, medtem ko je na južni in zahodni strani tipična panonska nižina, z njivami in travniki.

Pravo bogastvo občine je zanimiva kulturna dediščina ter narava, ki jo poznajo predvsem domačini, zadnje čase pa jo spoznavajo tudi  tuji turisti. Prav povsod je najti veliko prijaznih in veselih ljudi, ki rade volje postrežejo obiskovalca z pristno domačo hrano in dobro kapljico. Skozi našo občino peljejo različne tematske poti. Zelo so znane kolesarske in pohodniške poti, ki nas povezujejo z ostalimi turističnimi kraji v Sloveniji in na Madžarskem.

Občina Dobrovnik je občina v razvoju, katere občani so vrasli v domačo zemljo, so trmasti, vztrajni in vzdržljivi kot trta, ki jo negujejo s posebno skrbnostjo. Tukajšnja narava vas vabi, da jo spoznate v vseh letnih časih, da uživate v svežem zraku, se ustavite ob kakem vinogradu ali izletniški točki. Za lepo podobo in promocijo občine se trudijo vsi prebivalci, skupaj z tukajšnjimi društvi, ki s svojimi programi večkrat popestrijo sivo vsakdanjost vsem, ki slučajno ali namerno zaidejo v naš kraj.

Galerija slik

DREVESNE VRSTE NA B.JEZERU

DREVESNE VRSTE NA B.JEZERU

Kontakt

Zavod za okolje in turizem  Dobrovnik
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik
Email: turizem@dobrovnik.si

Telefon: 386 41 349 927